Suunnittelijat

Blum & Balle A/S

Henrik Blum (syntynyt vuonna 1960 Tanskassa) ja Rune Balle Olesen (syntynyt vuonna 1957 Tanskassa).

Blum ja Balle ovat teollisuussuunnittelijoita ja he ovat valmistuneet tanskalaisesta taideteollisesta koulusta nimeltä Danish Design School. Balle Olesen on myös pätevöitynyt hopeaseppä Georg Jensenistä. Henrik ja Rune ovat vetäneet suunnittelutoimisto Blum & Ballea vuodesta 1996 lähtien. Heidän työmenetelmiin kuuluu olennaisesti ryhmätyöskentely muiden teknillisten asiantuntijoiden kanssa. Heidän työtiimiinsä kuuluu myös joukko työtilojen asiantuntijoita ja psykologeja.

Suunnittelutiimi on suunnitellut tuotteita ja suunnitteluratkaisuja esimerkiksi Delite Aps, Hamlet Danish Design A/S, JM Glass Lda ja Belcom Inc –yrityksille.

Blum & Balle on suunnitellut Ultima folding table-pöydät, Cameo-ruokalatuolit ja RBM sarjojen 600 ja 1200 työtuolit. Kaikki nämä huonekalut ovat erinomaisia esimerkkejä siitä miten muoto ja käyttömahdollisuudet voidaan liittää yhteen.

www.blum-balle.dk

Harrit & Sørensen A/S

Thomas Harrit (Tanska) ja Nicolai Sørensen (Tanska)

Harrit ja Sørensen ovat kaksi menestynyttä teollisuusmuotoilijaa, jotka ovat valmistuneet tanskalaisesta taideteollisesta koulusta, Danish Design School:sta. Heillä on ollut oma suunnittelutoimisto Harrit & Sørensen A / S vuodesta 1993 ja yrityksen suunnitteluryhmä on ollut hyvin menestyksekäs. Heidän ensimmäinen tuotantomenestys oli KNAX pyykkipoika. Tekninen liikenneratkaisu Greenlight oli myös suuri menestys ja voitti Tanskan taideteollisuuspalkinnon vuonna 2000.

RBM on tehnyt yhteistyötä Harrit ja Sørenseniin kanssa vuodesta 2007. Tämä yhteistyö on lisännyt RBM:n toimistokalusteiden suunnitelmallisuutta.

Harrit ja Sørensen on suunnitellut uuden Sweep-tuotesarjan RBM:lle. Tämä sarja koostuu uudenlaisista pöydistä, sohvista ja nojatuoleista, jotka ovat erittäin mukavia ja käytännöllisiä.

www.harrit-sorensen.dk

Krijn Hamelink

Krijn Hamelink (syntynyt Hollannissa vuonna 1947)

Hamelink on tunnettu suunnittelija, joka on saavuttanut suuren kansainvälisen menestyksen. Hän on opiskellut Gerrit Rietveld Academie:ssa Amsterdamissa ja on sittemmin työskennellyt suunnittelutoimisto Kho Liang le:ssa. Krijn on suunnitellut kalusteita RBM:lle 30 vuoden ajan, joista Arena-tuoli, voitti GIO palkinnon.

RBM:n ja Hamelinkin välinen yhteistyö on johtanut tunnustuksiin, suunnittelupalkintoihin ja hyviin myynteihin. Mutta ennen kaikkea yhteistyöllä on saatu paljon tyytyväisiä asiakkaita.

Krijn Hamelink on suunnitellut RBM:lle myös Combo X:n ja XS:n. Suunnittelun perustana on ollut käyttäjän näkökulma, ei toisinpäin.

Tias Eckhoff

Thias Eckhoff (syntynyt vuonna 1926 Norjassa)

Eckhoff on monipuolinen suunnittelija ja monen designklassikon luoja. Hän oli koulutukseltaan savenveistäjä Oslon taideteollisesta korkeakoulusta. Eckhoff on vuosien saatossa työstänyt lukuisia materiaaleja ja hän on suunnitellut kaikenlaista posliinista avaimiin ja ruokailuvälineistä huonekaluihin. Monet hänen töistään ovat saaneet tunnustuksia ja hän on voittanut Lunningprisen, Jacobprisen ja Klassikerprisen -palkinnot.

Pinottavaa tuolia Ana, jonka Eckhoff suunnitteli RBM:lle vuonna 1980, on tuotettu useita miljoonia kappaleita. Muita menestyksekkäitä Eckhoffin suunnittelemia ovat hopeiset ruokailuvälineet Georg Jensenille ja avaimet TrioVingille.

Ana –tuolin lisäksi, Thias Eckhoff on suunnitellut RBM:lle Bella -tuolin. Molemmat tuolit todistavat, että hyvä muotoilu on ajatonta.