Kysymykset & Vastaukset

K: Mistä johtuu, että Scandinavian Business Seating ei käytä eurooppalaista “Flower” ympäristömerkkiä (Ecolabel)?

V: Ecolabelilla on laaja valikoima tuotteita, jotka on sertifioitu mutta niihin ei kuulu työtuolit kokonaisuudessaan. Merkin sertifioinnit koskevat vain puun ja tekstiilin käyttöä huonekaluissa. Jotkut yritykset maksavat suuria summia sertifioidakseen tuotteensa, jotta ne saisivat Ecolabelin ympäristömerkin, vaikka ainoa ympäristöteko olisi ympäristöystävällisen paperin käyttö tulostimessa. Kun he ovat saaneet ympäristömerkin, he voivat ylpeänä laittaa sen näkyviin nettisivuilleen teeskennellen, että se koskee myös heidän kaikkia tuotteitaan. Tätä ilmiötä kutsutaan ”viherpesuksi” ja sen tarkoitus on pettää kuluttajia. Me olemme päättäneet olla avoimia kaikille liiketoiminnan alueilla, sillä ne kaikki vaikuttavat ympäristöön.

RBM on osa Scandinavian Business Seatingia ja merkkiä kehitetään jatkuvasti ympäristöystävällisemmäksi. Monet mallit ovat jo saavuttaneet vaatimuksia, jotka ovat useimpia sertifikaatteja korkeammalla. RBM on esimerkiksi lopettanut liiman käytön melkein jokaisessa tuotteessaan. Vaihdettavat kangaspäälliset, tarkasti valikoidut jälleenmyyjät ja monet muut asiat takaavat jatkuvan kehityksen ympäristöajattelun kannalta.
 

K: Mikäli teillä on tuotteita, jotka ylittävät kansalliset sertifioinnin kriteerit, miksi ette yksinkertaisesti turvaa jokaista sertifikaattia?

V: (kaikki tuotteet)
Meidän mielestämme on tärkeää keskittyä suurimpiin kansainvälisiin sertifikaatteihin. Sertifiointisysteemejä on niin monenlaisia ja osassa ilmenee päällekkäisyyksiä. Meidän 5/3 periaatteemme kattaa kaikki kansainväliset osa-alueet, joten haluamme pitää sertifioinnin yksinkertaisen selkeänä.
 

K: Tuotteenne väitetään ylittävän kehdosta kehtoon -standardit. Miksi teillä ei siitä huolimatta ole tätä sertifikaattia?

V: Sertifikaattiin kuuluu kolme osa-aluetta:

  1. Materiaalien kemikaalit
    – Mitä kemikaaleja materiaaleissa on käytetty? Miten ne ovat määritelty? Ovatko ne mahdollisimman turvalliset?
  2. Purkaminen
    – Voiko tuotteen purkaa sen elinkaaren lopussa? Voiko sen kierrättää?
  3. Kierrätettävyys
    – Onko tuotteessa käytetty kierrätettyjä materiaaleja?

Nämä kaikki ovat kaksi viidestä painopistealueestamme kun ajattelemme paremman ympäristön puolesta. Se mitä tähän sertifikaattiin ei kuulu on kuljetuksesta ja prosessoinnista koituvat energiakustannukset. Me ylitämme kehdosta kehtoon –standardit, koska me otamme huomioon myös nämä seikat.